Przepisy
Gulasz wołowo-warzywny
Soczyste kawałki wołowiny i kolorowe warzywa połączone w aromatycznym gulaszu to propozycja pełna smaku. Spróbuj teraz i ciesz się wyrazistym, domowym smakiem na Twoim talerzu.
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię z tymiankiem i rozmarynem FRoSTY
- 500 g
- wołowiny
- 30 ml
- passaty pomidorowej
- 2
- ząbki czosnku
- 2
- szklanki bulionu
- 1
- łodyga selera naciowego
- natka pietruszki
- Podsmaż mięso na oleju przez kilka minut.
- Dodaj seler i czosnek, a po 2 minutach wlej bulion i passatę. Duś pod przykryciem 50 minut.
- Dodaj warzywa z tymiankiem i rozmarynem, gotuj jeszcze 10 minut, w razie potrzeby dolej trochę bulionu.
- Posyp natką pietruszki. Podawaj z kluskami śląskimi, ziemniakami lub pieczywem.