Przepisy
Mintaj w cieście z puree chrzanowym
45 minut
porcje:
2
kalorie:
1757 kJ /
420 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
- 1 opakowanie
- Mintaja w panierce z dzikim czosnkiem FRoSTA
- 300 g
- ziemniaków
- 150 g
- zielonych szparagów
- 1 łyżka
- tartego chrzanu
- 2 łyżki
- masła
- 1 łyżka
- kwaśnej śmietany 18%
- 1
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- Ziemniaki obierz, umyj, wrzuć do zimnej osolonej wody i gotuj aż zmiękną.
- Do jeszcze ciepłych ziemniaków dodaj śmietanę, 1 łyżkę masła i chrzan.
- Całość przeciśnij przez praskę, dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
- Usmaż mintaja na patelni, zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Szparagi opłucz w zimnej wodzie, osusz i usmaż na patelni z 1 łyżką masła i posiekanym ząbkiem czosnku.
- Ułóż na talerzu purée, rybę i szparagi.
Komentarze