XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Mintaj w cieście z puree chrzanowym

45 minut
porcje: 2
kalorie: 
1757 kJ  /  420 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1 opakowanie
Mintaja w panierce z dzikim czosnkiem FRoSTA
300 g
ziemniaków
150 g
zielonych szparagów
1 łyżka
tartego chrzanu
2 łyżki
masła
1 łyżka
kwaśnej śmietany 18%
1
ząbek czosnku
sól
pieprz
  1. Ziemniaki obierz, umyj, wrzuć do zimnej osolonej wody i gotuj aż zmiękną.
  2. Do jeszcze ciepłych ziemniaków dodaj śmietanę, 1 łyżkę masła i chrzan.
  3. Całość przeciśnij przez praskę, dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
  4. Usmaż mintaja na patelni, zgodnie z opisem na opakowaniu.
  5. Szparagi opłucz w zimnej wodzie, osusz i usmaż na patelni z 1 łyżką masła i posiekanym ząbkiem czosnku.
  6. Ułóż na talerzu purée, rybę i szparagi.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach