Steki rybne 250g

Prosty i smaczny pomysł na obiad! Delikatne steki rybne, kremowe puree z groszku i świeża sałatka z rukoli tworzą idealne połączenie smaków. Szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne – idealne na każdą okazję!
W garnku zagotuj wodę i dodaj szczyptę soli, wrzuć groszek do wrzącej wody i gotuj przez około 5 minut, aż będzie miękki.
Odcedź ugotowany groszek i przełóż go do blendera lub wysokiego naczynia, jeśli używasz blendera ręcznego. Dodaj do groszku masło, kilka listków świeżej mięty (lub szczyptę suszonej), sól i pieprz do smaku.
Zmiksuj wszystko na gładkie puree. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, możesz dodać odrobinę wody, w której gotował się groszek.
Przygotuj steki rybne zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Umyj rukolę pod bieżącą wodą i dokładnie osusz ją. W misce wymieszaj rukolę z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj płatki parmezanu i delikatnie wymieszaj całość.
Na talerzu ułóż porcję ciepłego puree z groszku. Na puree połóż usmażony stek rybny. Obok ułóż porcję sałatki z rukoli.