XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowe naleśniki z pomidorową salsą

Smaczne i pożywne szpinakowe naleśniki serwowane z aromatyczną pomidorową salsą - idealne połączenie smaków na każdą okazję.

30 minut
porcje: 5
kalorie: 
5230 kJ  /  1250 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
4
serduszka Szpinaku z sosem śmietankowym FRoSTY
250 ml
mleka
200 g
serka wiejskiego
150 g
mąki pszennej
3
pomidory
2
łyżki oleju
2
jajka
1
czerwona cebula
suszona bazylia
sól
pieprz
  1. Szpinak z sosem śmietankowym FRoSTY odparuj na patelni, wystudź, a następnie zblenduj z mlekiem,
  2. Dodaj jaja, mąkę, szczyptę soli i wymieszaj na gładkie ciasto.
  3. Usmaż naleśniki na oleju.
  4. Pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę, dopraw solą, pieprzem, bazylią.
  5. Nałóż na naleśniki pomidorową salsę, serek i zawiń.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.