Bułeczki z ciasta francuskiego z domowym paprykarzem
Bułeczki z delikatnego ciasta francuskiego na bazie masła, z paprykarzem domowym z filetów z mintaja i warzyw. Odkryj tę wspaniałą wariację na temat bułeczek z ciasta francuskiego!
Zamrożone filety z mintaja opłucz wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Ugotuj ryż w 200 ml wody z odrobiną soli.
Cebulę pokrój w kostkę, chili, czosnek, imbir i natkę pietruszki posiekaj drobno.
Marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Pokrój mintaja na mniejsze kostki (użyj w tym celu noża z piłką, takiego jak do chleba).
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, czosnek, chili i imbir, marchew i smaż aż cebula się skarmelizuje.
Dodaj rybę i smaż aż się zetnie, mieszając od czasu do czasu, następnie dodaj ryż i koncentrat, dopraw do smaku, wymieszaj i duś przez około 15 minut pod przykryciem. Gotowy paprykarz wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Roztop masło i posmaruj nim ciasto z obu stron.
Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach i zmiel lub porwij glony na małe kawałki.
Nakładaj paprykarz na 2/3 szerokości arkusza. Posyp glonami i serem, pokrój wzdłuż na 3 części i zawijaj w ślimaka.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 210°C przy włączonym termoobiegu przez około 15 minut.