XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Chrupiące i pikantne meksykańskie pierożki

Masz ochotę na chrupiące pierożki nadziane Mexican Chicken?

45 minut
porcje: 12
kalorie: 
8535 kJ  /  2040 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
Pierogi:
1
opakowanie Mexican Chicken FRoSTY
200 g
mąki pszennej
60 g
roztopionego i ostudzonego masła
7 g
suchych drożdży
4
łyżki zimnej wody
2
duże jajka
2
łyżki oleju rzepakowego
1
płaska łyżeczka soli
Sos pomidory:
20 g
przecieru pomidorowego
1
łyżka oliwy z oliwek
1
łyżeczka soli
1
łyżeczka ostrej pasty paprykowej
1
ząbek czosnku
kilka gałązek oregano

Aby przygotować pierożki:

  1. Wlej na patelnię olej rzepakowy i przygotuj opakowanie Mexican Chicken zgodnie z instrukcją.
  2. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę pszenną, drożdże oraz łyżeczkę soli.
  3. Dodaj do suchych składników jajka, roztopione i ostudzone masła, zimną wodę i wymieszaj łyżką.
  4. Ciasto wyłóż na posypany mąką blat i zagnieć, a następnie rozwałkuj.
  5. Wytnij kółka z ciasta, następnie napełnij je Mexican Chikenem i złóż tak, by uformować pierożka. Możesz połączyć brzegi palcami lub widelcem.
  6. Pierożki wyłóż na blachę z papierem do pieczenia i posmaruj pierożki białkiem jajka.
  7. Piecz 20 – 25 minut w temperaturze 180°C
  8. Po upieczeniu posyp szczyptą ostrej papryki.

Aby przygotować sos pomidorowy:

  1. Do przecieru pomidorowego dodaj łyżkę oliwy z oliwek, łyżeczkę soli, łyżeczkę ostrej pasty paprykowej, ząbek czosnku oraz kilka gałązek oregano.
  2. Wymieszaj.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.