Aby przygotować pierożki:
- Wlej na patelnię olej rzepakowy i przygotuj opakowanie Mexican Chicken zgodnie z instrukcją.
- W misce wymieszaj suche składniki: mąkę pszenną, drożdże oraz łyżeczkę soli.
- Dodaj do suchych składników jajka, roztopione i ostudzone masła, zimną wodę i wymieszaj łyżką.
- Ciasto wyłóż na posypany mąką blat i zagnieć, a następnie rozwałkuj.
- Wytnij kółka z ciasta, następnie napełnij je Mexican Chickenem i złóż tak, by uformować pierożka. Możesz połączyć brzegi palcami lub widelcem.
- Pierożki wyłóż na blachę z papierem do pieczenia i posmaruj pierożki białkiem jajka.
- Piecz 20 – 25 minut w temperaturze 180°C
- Po upieczeniu posyp szczyptą ostrej papryki.
Aby przygotować sos pomidorowy:
- Do przecieru pomidorowego dodaj łyżkę oliwy z oliwek, łyżeczkę soli, łyżeczkę ostrej pasty paprykowej, ząbek czosnku oraz kilka gałązek oregano.
- Wymieszaj.