Przygotowanie
Składniki
- 100 g
- Szpinaku z sosem śmietankowym w serduszkach FRoSTY
- 50 g
- sera feta
- 30 g
- orzechy włoskie, posiekane
- 30 g
- bułka tarta Panko
- 1 ząbek
- czosnku
- 300 g
- gotowego ciasta na quiche lub kruche ciasto
- 1
- jajko
- sól
- pieprz
- Przygotuj szpinak według opisu na opakowaniu. Wymieszaj szpinak z fetą, posiekanymi orzechami włoskimi, bułką tartą i czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.
- Rozwałkuj ciasto i wytnij kółka o średnicy około 8 cm. Rozłóż trochę mieszanki szpinakowej na połowie każdego kółka, złóż w kształt półksiężyca i dociśnij brzegi widelcem.
- Rozbij jajko w kubku i posmaruj nim empanady. Umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C przez około 15 minut.
- Podawaj empanady z dipem jogurtowo-ziołowym.
Komentarze