Przepisy
Pierożki domowe z czarnuszką i farszem z Mexican Chicken
Spróbuj domowych pierożków, po brzegi nadzianych pysznym Mexican chickenem!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/shutterstock_1859061406_Pierozki-domowe-z-czarnuszka-i-farszem-z-Mexican-Chicken-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/shutterstock_1859061406_Pierozki-domowe-z-czarnuszka-i-farszem-z-Mexican-Chicken-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/06/shutterstock_1859061406_Pierozki-domowe-z-czarnuszka-i-farszem-z-Mexican-Chicken-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Mexican Chicken FRoSTY
- 3
- białka
- 0.25
- kapusty pekińskiej
- 900 g
- mąki
- 3
- żółtka
- 1
- łyżka soli
- 1
- łyżka stołowa czarnuszki
- 0.5
- mleka
- 0.25
- szklanki oleju
- 3
- łyżki ketchupu
- 3
- łyżki sosu sojowego
- 3
- łyżki cukru
- 3
- łyżki octu
- 3
- łyżeczki mielonego imbiru
- 2
- małe ząbki czosnku
- 1
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1
- łyżeczka oleju
Ciasto na pierogi
- Podgrzej sól, olej i mleko.
- Całość przelej do miski, ostudź. Dodaj żółtka i czarnuszkę.
- Stopniowo dodawaj mąkę i zacznij wyrabiać ciasto. Następnie przykryj je bawełnianą ściereczką i odstaw.
Farsz:
- Przygotuj Mexican chicken zgodnie z instrukcją z opakowania i odstaw do wystygnięcia.
- Posiekaj nieco przygotowany produkt i dodaj białka z jajek oraz posiekaną ¼ kapusty pekińskiej, całość wymieszaj.
Pierogi:
- Rozwałkuj ciasto na grubość 1 mm i wykrawaj krążki wielkości szklanki.
- Nałóż farsz w środek krążka i sklej za pomocą dłoni jak zwykłe pierogi.
- Gotowe pierogi wrzuć do osolonej i wrzącej wody i gotuj do ich wypłynięcia na powierzchnię.
Sos słodko- kwaśny
- Na rozgrzany olej wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z imbirem i krótko podsmaż.
- Do garnka dodaj ketchup, sos sojowy, cukier, ocet, olej i mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Dodaj mąkę ziemniaczaną i krótko wymieszaj.