XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Sałatka z makaronem Soba

Niezwykłe połączenie chrupiących warzyw, aromatycznych ziół i dopracowanych dressingu tworzy niezapomnianą, prostą i smaczną podróż do azjatyckich smaków.

30 minut
porcje: 2
kalorie: 
2928 kJ  /  700 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię Wok Mix
75 g
makaronu soba
2
rzodkiewki
2
łyżki szczypiorku
2
łyżeczki sosu sojowego
2
łyżeczki srirachy
1
łyżka sezamu
1
łyżka masła orzechowego
1
łyżeczka syropu klonowego
0.5
szklanki poszatkowanej czerwonej kapusty
sok z połówki cytryny
  1. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, przepłucz zimną wodą. 
  2. Na patelnię wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Przesyp do miski i odstaw do ostygnięcia. 
  3. Zrób sos mieszając ze sobą masło orzechowe, sok z cytryny, sos sojowy, syrop klonowy i srirachę.
  4. Dodaj do miski kapustę i rzodkiewkę, polej sosem, posyp szczypiorkiem i sezamem.

     Ps. To danie smakuje dobrze również na ciepło.

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.