Przepisy
Szpinakowe pesto
Ożyw swoje potrawy świeżym i zdrowym akcentem dzięki naszemu przepisowi na wyjątkowe domowe pesto szpinakowe - połączenie aromatycznego szpinaku, kremowych orzechów, oliwy z oliwek i wyrazistej nuty parmezanu. Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 800 kcal

- 5
- serduszek Szpinaku siekanego FRoSTY
- 2
- ząbki czosnku
- 3
- łyżki nasion słonecznika
- 7
- łyżek oliwy z oliwek
- 2
- łyżki soku z cytryny
- garść świeżej bazylii
- sól
- pieprz
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć zamrożony Szpinak siekany FRoSTY oraz posiekany czosnek, podsmaż i odstaw do wystygnięcia.
- Zblenduj 5 łyżek oliwy z oliwek ze słonecznikiem i bazylią.
- Dodaj szpinak, dopraw całość sokiem z cytryny, solą, pieprzem.