Przepisy
Szpinakowe pesto
Ożyw swoje potrawy świeżym i zdrowym akcentem dzięki naszemu przepisowi na wyjątkowe domowe pesto szpinakowe - połączenie aromatycznego szpinaku, kremowych orzechów, oliwy z oliwek i wyrazistej nuty parmezanu.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_206388703_re_Szpinak-siekany-serca_s1135o-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_206388703_re_Szpinak-siekany-serca_s1135o-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_206388703_re_Szpinak-siekany-serca_s1135o-816x944.jpg 816w)
- 5
- serduszek Szpinaku siekanego FRoSTY
- 7
- łyżek oliwy z oliwek
- 3
- łyżki nasion słonecznika
- 2
- ząbki czosnku
- 2
- łyżki soku z cytryny
- garść świeżej bazylii
- sól
- pieprz
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć zamrożony Szpinak siekany FRoSTY oraz posiekany czosnek, podsmaż i odstaw do wystygnięcia.
- Zblenduj 5 łyżek oliwy z oliwek ze słonecznikiem i bazylią.
- Dodaj szpinak, dopraw całość sokiem z cytryny, solą, pieprzem.