XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowe pesto

Ożyw swoje potrawy świeżym i zdrowym akcentem dzięki naszemu przepisowi na wyjątkowe domowe pesto szpinakowe - połączenie aromatycznego szpinaku, kremowych orzechów, oliwy z oliwek i wyrazistej nuty parmezanu.

20 minut
kalorie: 
3347 kJ  /  800 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
5
serduszek Szpinaku siekanego FRoSTY
7
łyżek oliwy z oliwek
3
łyżki nasion słonecznika
2
ząbki czosnku
2
łyżki soku z cytryny
garść świeżej bazylii
sól
pieprz
  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć zamrożony Szpinak siekany FRoSTY oraz posiekany czosnek, podsmaż i odstaw do wystygnięcia.
  2. Zblenduj 5 łyżek oliwy z oliwek ze słonecznikiem i bazylią.
  3. Dodaj szpinak, dopraw całość sokiem z cytryny, solą, pieprzem.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.