XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Warzywa klasyczne w sosie musztardowo – miodowym

Nasz przepis na Warzywa w sosie musztardowo– miodowym to pyszne połączenie słodyczy i ostrości, idealne jako dodatek do dań lub przekąską między posiłkami.

10 minut
porcje: 4
kalorie: 
2175 kJ  /  520 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię Klasycznych FRoSTY
2
zmiażdżone ząbki czosnku
2
łyżki oliwy
1
łyżeczka chili
1
łyżeczka startego imbiru
1
łyżka miodu
1
łyżka musztardy Dijon
szczypta soli
garść natki pietruszki
  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone Warzywa Klasyczne FRoSTY i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Wymieszaj ze sobą składniki sosu: oliwę, imbir, czosnek, miód, musztardę, chili i sól. Wymieszaj warzywa z sosem.
  3. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

PS. Warzywa możesz podać np. z podsmażoną piersią z kurczaka.

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.