Przepisy
Warzywa klasyczne w sosie musztardowo – miodowym
Nasz przepis na Warzywa w sosie musztardowo– miodowym to pyszne połączenie słodyczy i ostrości, idealne jako dodatek do dań lub przekąską między posiłkami. Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 130 kcal per porcję

- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Klasycznych FRoSTY
- 1
- łyżeczka startego imbiru
- 2
- zmiażdżone ząbki czosnku
- 1
- łyżeczka chili
- 2
- łyżki oliwy
- 1
- łyżka miodu
- 1
- łyżka musztardy Dijon
- szczypta soli
- garść natki pietruszki
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Wymieszaj ze sobą składniki sosu: oliwę, imbir, czosnek, miód, musztardę, chili i sól. Wymieszaj warzywa z sosem.
- Przed podaniem posyp natką pietruszki.
PS. Warzywa możesz podać np. z podsmażoną piersią z kurczaka.