Przepisy
Warzywa klasyczne w sosie musztardowo – miodowym
Nasz przepis na Warzywa w sosie musztardowo– miodowym to pyszne połączenie słodyczy i ostrości, idealne jako dodatek do dań lub przekąską między posiłkami.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-klasyczne-w-sosie-musztardowym-9-of-12-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-klasyczne-w-sosie-musztardowym-9-of-12-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-klasyczne-w-sosie-musztardowym-9-of-12-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Klasycznych FRoSTY
- 2
- zmiażdżone ząbki czosnku
- 2
- łyżki oliwy
- 1
- łyżeczka chili
- 1
- łyżeczka startego imbiru
- 1
- łyżka miodu
- 1
- łyżka musztardy Dijon
- szczypta soli
- garść natki pietruszki
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone Warzywa Klasyczne FRoSTY i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Wymieszaj ze sobą składniki sosu: oliwę, imbir, czosnek, miód, musztardę, chili i sól. Wymieszaj warzywa z sosem.
- Przed podaniem posyp natką pietruszki.
PS. Warzywa możesz podać np. z podsmażoną piersią z kurczaka.