XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Warzywa klasyczne w sosie musztardowo – miodowym

Nasz przepis na Warzywa w sosie musztardowo– miodowym to pyszne połączenie słodyczy i ostrości, idealne jako dodatek do dań lub przekąską między posiłkami. Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 130 kcal per porcję

10 minut
porcje: 4
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię Klasycznych FRoSTY
1
łyżeczka startego imbiru
2
zmiażdżone ząbki czosnku
1
łyżeczka chili
2
łyżki oliwy
1
łyżka miodu
1
łyżka musztardy Dijon
szczypta soli
garść natki pietruszki
  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Wymieszaj ze sobą składniki sosu: oliwę, imbir, czosnek, miód, musztardę, chili i sól. Wymieszaj warzywa z sosem.
  3. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

PS. Warzywa możesz podać np. z podsmażoną piersią z kurczaka.

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach