Przepisy
Warzywa z aromatycznym dipem serowym
Odkryj intensywny smak warzyw z towarzystwem aromatycznego dipu serowego- doskonała kombinacja na każde spotkanie!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-z-piekarnika-kalafior-fasolka-z-aromatycznym-dipem-serowym-2-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-z-piekarnika-kalafior-fasolka-z-aromatycznym-dipem-serowym-2-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-z-piekarnika-kalafior-fasolka-z-aromatycznym-dipem-serowym-2-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw do piekarnika Kalafior, fasolka i marchewka z ziołami
- 150 ml
- mleka
- 50 g
- sera gorgonzola
- 0.5
- cebuli
- 1
- łyżka masła
- 1
- łyżeczka mąki
- sól
- pieprz
- Warzywa piecz przez 20 minut w 200°C (termoobieg).
- Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż na maśle.
- Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Powoli dodawaj mleko, energicznie mieszając, następnie odparuj.
- Dodaj rozdrobniony ser, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
- Warzywa podaj z przygotowanym dipem.