XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Warzywa z pikantnym dipem pomidorowym

Chrupiące warzywa podkręcone pikantnym pomidorowym smakiem to idealny duet na przekąskę lub dopełnienie dania!

20 minut
porcje: 4
kalorie: 
4267 kJ  /  1020 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw do piekarnika ziemniaki, cukinia, marchew
250 ml
soku pomidorowego
5
łyżek masła
2
łyżki srirachy
1
łyżka soku z cytryny
1
łyżeczka cukru brązowego
sól
pieprz
  1. Warzywa piecz przez 20 minut w 200°C (termoobieg).
  2. Wrzuć do garnka pozostałe składniki.
  3. Podgrzewaj do zgęstnienia.
  4. Dopraw solą.
  5. Warzywa podaj z przygotowanym dipem.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.