XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Wegańskie spring rollsy

Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Gotowe w zaledwie 20 minut. Dobrze nadaje się jako przystawka, lekki lunch lub przekąska.

30 minut
porcje: 8
kalorie: 
8702 kJ  /  2080 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Vege Bowla z makaronem z grochu FRoSTY
200 g
pieczarek
200 g
czerwonej kapusty
50 ml
sosu sojowego
10 g
kolendry
8
arkuszy papieru ryżowego
2
łyżeczki tahini
2
łyżki oleju sezamowego
1
łyżeczka sezamu
1
małe mango
połowa limonki
  1. Pokrój pieczarki i umieść je razem z Vege Bowlem makaron z grochu Frosty  na patelni z 2 łyżkami oleju. Podgrzej na dużym ogniu, a następnie smaż przez 6-8 minut. Podczas gotowania kilka razy mieszaj od czasu do czasu. Następnie przełóż z patelni do miski i ostudź.
  2. W międzyczasie umyj kolendrę i oskub listki. Obierz mango, odetnij miąższ od pestki i pokrój w cienkie paski. Umyj czerwoną kapustę, a potem pokrój w cienkie paski.
  3. Namocz arkusze papieru ryżowego jeden po drugim w zimnej wodzie przez około 30 sekund. Ułóż na drewnianej desce i wypełnij środek ok. 2 łyżkami wegańskiego FRoSTA Bami Goreng. Rozłóż paski mango i paski czerwonej kapusty na wierzchu, dodaj kilka liści kolendry i złóż papier ryżowy po lewej i prawej stronie. Następnie zwiń i ułóż spring rollsy na półmisku lub talerzu.
  4. Aby zrobić dip wyciśnij pół limonki i wymieszaj sok z limonki z sosem sojowym i tahini. Na koniec posyp sezamem i liśćmi kolendry.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.