XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Wegetariańska sałatka Mason Jar z komosą ryżową, batami, sałatą i orzechami

Pomysł na łatwy i pyszny wegetariański lunch lub szybką przekąskę? Sałatka Mason Jar!

35 minut
porcje: 4
kalorie: 
8033 kJ  /  1920 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Vege bola z chrupiącą komosą ryżową FRoSTY
2
łyżki Pietruszki FRoSTY
200 g
jogurtu naturalnego
200 g
młodego szpinaku
60 g
orzechów włoskich
4
łyżki oliwy z oliwek
2
bataty
1
łyżka słodkiej papryki
1
łyżka syropu klonowego
sok z połowy cytryny
  1. Umyj, obierz oraz pokrój bataty i ułóż na blasze do pieczenia. Skrop 2 łyżkami oliwy z oliwek, dopraw papryką, solą i pieprzem. Piecz w nagrzanym piekarniku 180°C (termoobieg) przez ok. 25 minut.
  2. W międzyczasie grubo posiekaj orzechy włoskie. Na dużej patelni na najwyższym poziomie podgrzej Vege Bowla Komosa ryżowa z warzywami z 2 łyżkami oleju. Następnie gotuj na średnim ogniu przez 8-10 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Wymieszaj jogurt, sok z cytryny, syrop klonowy i mrożoną pietruszkę FRoSTY. Dressing dopraw solą i pieprzem. Umyj szpinak  i wyjmij bataty z piekarnika. Mieszankę szpinaku, batatów, orzechów włoskich i komosy ryżowej ułóż warstwami w 4 słoikach (ok. 500 ml każdy). Wlej również dressing do słoika.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.