Przepisy

Placek jajeczny z Noodles and chicken

Szybki przepis na danie do lunchboxa do pracy, czy do szkoły. Połączenie Noddles and chicken z warzywami, zapieczonych w jajku. Dobrze smakuje na ciepło i na zimno.

porcje: 6
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Noodles& Chicken FRoSTA
100 g
sera cheddar (lub inny wyrazisty w smaku ser)
3
łyżki mąkki pszennej
4
łyżki szczypioru - posiekany
100 ml
mleka
5
jajek
sól, pieprz - do smaku
1
łyżka masła
3
łyżki oleju rzepakowego
  1. Na patelni podgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Ostudź.
  2. Naczynie do zapiekania nasmaruj masłem/oliwą.
  3. „Noodles & Chicken” połącz z utartym serem i szczypiorem. Wymieszaj i przełóż do naczynia do zapiekania.
  4. Przygotuj zalewę: połącz jajka z mlekiem i mąką. Dopraw solą i pieprzem, mieszanką zalej składniki zapiekanki.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC na ok. 25 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni.
  6. Podawaj po lekkim ostudzeniu, lub na zimno, np. z mieszanką sałat.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach