Brak pomysłu na wytrawne śniadanie? Wypróbuj naszego przepisu na naleśniki z bogatym i kremowym farszem serowo-szpinakowym! Naleśniki z farszem szpinakowym skradną niejedno serce.
Połącz w misce mleko oraz roztopione masło i jajka.
Dodaj suche składniki: mąkę, cukier, sól i wymieszaj, aby ciasto nie miało grudek.
Dobrze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i nakładaj na nią porcje ciasta. Równomiernie rozprowadź masę na dnie patelni i smaż cienkie placki na złoto, z obu stron.
Farsz:
Posiekaj drobno cebulę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz Szpinak w sosie śmietanowym FRoSTY i smaż, aż stanie się kremowy i miękki. Zdejmij z ognia.
Połącz farsz z pokruszonym serem feta oraz twarogiem. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Porcję nadzienia nałóż na każdy wcześniej usmażony naleśnik. Podawaj od razu lub po ponownym podgrzaniu na patelni. I GOTOWE!