XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Naleśniki z farszem serowo-szpinakowym

Brak pomysłu na wytrawne śniadanie? Wypróbuj naszego przepisu na naleśniki z bogatym i kremowym farszem serowo-szpinakowym!

30 minut
porcje: 10
kalorie: 
8368 kJ  /  2000 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie szpinaku w sosie śmietanowym FRoSTY
380 ml
mleka
220 g
mąki pszennej
200 g
greckiego sera feta
200 g
twarogu w kostce
4
jajka
3
łyżki roztopionego masła
1
łyżka oleju rzepakowego
1
łyżeczka cukru
1
ząbek czosnku
1
mała cebula
0.25
łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
sól
pieprz

Ciasto:

  1. Połącz w misce mleko oraz roztopione masło i jajka.
  2. Dodaj suche składniki: mąkę, cukier, sól i wymieszaj, aby ciasto nie miało grudek.
  3. Dobrze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i nakładaj na nią porcje ciasta. Równomiernie rozprowadź masę na dnie patelni i smaż cienkie placki na złoto, z obu stron.

Farsz:

  1. Posiekaj drobno cebulę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz Szpinak w sosie śmietanowym FRoSTY i smaż, aż stanie się kremowy i miękki. Zdejmij z ognia.
  2. Połącz farsz z pokruszonym serem feta oraz twarogiem. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
  3. Porcję nadzienia nałóż na każdy wcześniej usmażony naleśnik. Podawaj od razu lub po ponownym podgrzaniu na patelni. I GOTOWE!
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.