XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowy chleb z siemieniem lnianym

Poznaj nasz przepis na własnoręcznie wypieczony chleb ze szpinakiem i siemieniem lnianym - połączenie chrupiącego pieczywa z zaskakującym zielonym twistem!

50 minut
porcje: 2
kalorie: 
8368 kJ  /  2000 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
150 g
Szpinaku siekanego w serduszkach FRoSTY
360 g
mąki pszennej
180 ml
maślanki
1
łyżka cukru
1
łyżeczka soli
1
łyżeczka proszku do pieczenia
1
łyżeczka sody oczyszczonej
1
łyżka nasion siemienia lnianego
  1. Rozmroź 150 g szpinaku siekanego FRoSTY i odsącz nadmiaru płynu. Zmiksuj go na gładką masę (blenderem) z maślanką.
  2. Wsyp do miski mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i cukrem. Dodaj szpinakowy mus i całość wymieszaj łyżką, a następnie przez kilka minut wyrabiaj ręką.
  3. Ciasto przełóż do uprzednio wyłożonych papierem do pieczenia wąskich foremek do pieczenia (2 szt). Wierzch posyp ziarnami siemienia lnianego.
  4. Włóż foremki z ciastem do nagrzanego do 200oC piekarnika i piecz przez ok. 25 minut.
  5. Upieczony chleb ostudź na kratce.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach