Wypróbuj nasz przepis na wytrawne gofry szpinakowe - połączenie puszystości gofrów z delikatnym posmakiem szpinaku, które urozmaici Twoje śniadanie. Nie zwlekaj, przygotuj gofry szpinakowe już dziś!
Rozmroź 1/3 opakowania Szpinaku siekanego FRoSTY i odciśnij z nadmiaru płynu.
Włóż do miseczki natkę pietruszki i zalej wrzątkiem, a następnie od razu odlej wodę i osusz pietruszkę.
Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, tarty ser, sól i cukier. Wymieszaj.
Wlej do drugiej miski mleko, dodaj jajka, rozpuszczone masło, szpinak i natkę. Zmiksuj na gładki mus.
Wszystkie składniki (mokre i suche) wymieszaj, aż powstanie ciasto bez grudek. W razie konieczności dodaj nieco więcej mleka. Odstaw gotowe ciasto na 15 minut do lodówki.
Smaż gofry partiami, na wcześniej rozgrzanej gofrownicy, aż będą chrupiące.
Uwaga: Upieczone na złoto gofry, wyciągnięte prosto z gofrownicy, ułóż np. na kratce do chłodzenia ciasta, aby miały dostęp powietrza i, aby odparował z nich nadmiar wilgoci. Aby były super chrupiące, możesz je po wystudzeniu ponownie podgrzać w gofrownicy, zaraz przed podaniem.