XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowa zupa krem z imbirem i kolendrą

Wypróbuj nasz przepis na szpinakową zupę krem z imbirem i kolendrą - gładka i aromatyczna kompozycja, która łączy łagodność szpinaku z lekką ostrością imbiru i świeżością kolendry.

35 minut
porcje: 8
kalorie: 
9037 kJ  /  2160 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie szpinaku siekanego FRoSTY
500 g
ziemniaków
500 ml
wody
300 ml
śmietanki 30%
15 g
korzenia imbiru
10 g
masła
3
małe cebule
3
łyżeczki przyprawy curry
2
ząbki czosnku
2
łyżki oliwy z oliwek
1
łyżeczka soku z cytryny
garść kolendry
sól
  1. Rozgrzej w garnku oliwę i masło, wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek.
  2. Dodaj 2 łyżeczki curry, starty imbir i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  3. Przesmaż wszystko, następnie zalej wodą i gotuj, aż ziemniaki zmiękną.
  4. Dodaj zamrożony Szpinak siekany FRoSTY i posiekaną kolendrę, zagotuj.
  5. Wymieszaj, po czym całość zblenduj.
  6. Dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą, curry i sokiem z cytryny.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.