Wszystkie składniki
-
dorsz atlantycki(Gadus morhua)
Soczysta ryba pełna smaku? Odpowiedź to nasz filet z dorsza – solidny kawałek ryby na talerzu, który będzie stanowił świetną bazę zbilansowanego obiadu. Co więcej, nasz filet z dorsza posiada certyfikat MSC, oznaczający, że pochodzi on ze zrównoważonych połowów, które w mniejszym stopniu ingerują w morski ekosystem.
Czasu przygotowania: ok. 9 min
Na patelni rozgrzej olej. Filety smaż na średnim ogniu przez 9 minut, od czasu do czasu przewracając.
Czasu przygotowania: ok. 22 min
Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone filety włóż do naczynia żaroodpornego (możesz dodać łyżkę masła). Piecz pod przykryciem przez około 25 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 22 minuty).
dorsz atlantycki mrożony
dorsz atlantycki mrożony - to koszt kosmiczny, przecież to cena za 1 kg dorsza surowego- nie mówiąc o tym że sklepy doliczają jeszcze 10 zł do ceny online. W sklepie zapłaciliśmy 32 zł za 1 op. ale już nigdy więcej nie kupimy. Powodzenia.