Warzywa do piekarnika - Ziemniaki, cukinia, marchew
Sposób na solidną porcję warzyw do obiadu? Mamy dla Ciebie gotową odpowiedź! Warzywa do piekarnika ze smażonymi ziemniakami, cukinią i marchewką to idealne połączenie, które dopełni każdy posiłek. Dzięki głębokiemu i błyskawicznemu mrożeniu nasze warzywa do piekarnika to zawsze 100% naturalnego smaku, którym możesz się cieszyć już w kilka minut.
Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.
patelnia
Czasu przygotowania:
ok. 7 min
Na patelnię wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
piekarnik
Czasu przygotowania:
ok. 20 min
Rozgrzj piekarnik do 200°C (termoobieg). Zawartość opakowania umieść na blasze na papierze do pieczenia, polej 2-3 łyżkami oleju lub oliwy z oliwek. Piecz około 20 minut.
w mikrofalówce
Czasu przygotowania:
ok. 11 min
Do odpowiedniego naczynia wrzuć zamrożone warzywa. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 600 W przez 11 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj.