Przepisy

Bułeczki z ciasta francuskiego z domowym paprykarzem

Bułeczki z delikatnego ciasta francuskiego na bazie masła. A paprykarz wcale nie szczeciński, a domowy, bez dodatków do żywności, z filetów z mintaja i warzyw.

45 minuty
porcje: 18
Przygotowanie
Składniki
Składniki na 18 sztuk:
1 op.
Ciasta francuskiego FRoSTA
1 op.
Filetów z mintaja FRoSTA
200 g
sera żółtego
100 g
ryżu parboiled (suchego)
50 g
masła
1 szt.
arkusz glonów nori
1 szt.
duża marchew
1 szt.
duża cebula
1 szt.
pęczek natki pietruszki
3 cm
świeżego korzenia imbiru
2 szt.
papryczki chili
3 łyżki
koncentratu pomidorowego
100 ml
oleju rzepakowego
4 szt.
ząbki czosnku
sól
pieprz
  1. Zamrożone filety z mintaja opłucz wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Ugotuj ryż w 200 ml wody z odrobiną soli.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, chili, czosnek, imbir i natkę pietruszki posiekaj drobno.
  4. Marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
  5. Pokrój mintaja na mniejsze kostki (użyj w tym celu noża z piłką, takiego jak do chleba)
  6. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, czosnek, chili i imbir, marchew i smaż aż cebula się skarmelizuje.
  7. Dodaj rybę i smaż aż się zetnie, mieszając od czasu do czasu, następnie dodaj ryż i koncentrat, dopraw do smaku, wymieszaj i duś przez około 15 minut pod przykryciem. Gotowy paprykarz wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
  8. Ciasto francuskie wyjmij z zamrażarki i wyłóż wszystkie płaty na blat, na około 10 minut.
  9. Roztop masło i posmaruj nim ciasto z obu stron.
  10. Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach i zmiel lub porwij glony na małe kawałki.
  11. Nakładaj paprykarz na 2/3 szerokości arkusza. Posyp glonami i serem, pokrój wzdłuż na 3 części i zawijaj w ślimaka.
  12. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  13. Piecz w 210°C przy włączonym termoobiegu przez około 15 minut.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach