Przepisy
Bulgur z warzywami, halloumi i pesto z liści pietruszki
Bulgur z warzywami, halloumi i pesto pietruszkowe- wyjątkowy smak w każdym kęsie.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/bulgur-z-warzywami-zdjecia-1-of-11-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/bulgur-z-warzywami-zdjecia-1-of-11-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/bulgur-z-warzywami-zdjecia-1-of-11-816x944.jpg 816w)
30 minut
porcje:
2
kalorie:
6694 kJ /
1600 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię z bazylią i oregano FRoSTY
- 100 g
- kaszy bulgur
- 20 g
- sera halloumi
- 1
- ząbek czosnku
- 1
- łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych lub parmezanu
- 1
- łyżka słonecznika
- 0.25
- szklanki oliwy z oliwek
- sok z połówki cytryny
- garść liści pietruszki
- sól
- pieprz
- Zblenduj składniki na pesto. Kaszę gotuj według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj do nich kaszę i pesto, wymieszaj.
- Halloumi pokrój w plastry i przygrilluj na suchej patelni. Ułóż na kaszy.
Komentarze