XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Bulgur z warzywami, halloumi i pesto z liści pietruszki

Bulgur z warzywami, halloumi i pesto pietruszkowe- wyjątkowy smak w każdym kęsie.

30 minut
porcje: 2
kalorie: 
6694 kJ  /  1600 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię z bazylią i oregano FRoSTY
100 g
kaszy bulgur
20 g
sera halloumi
Składniki na pesto
1
ząbek czosnku
1
łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych lub parmezanu
1
łyżka słonecznika
0.25
szklanki oliwy z oliwek
sok z połówki cytryny
garść liści pietruszki
sól
pieprz
  1. Zblenduj składniki na pesto. Kaszę gotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
  3. Dodaj do nich kaszę i pesto, wymieszaj.
  4. Halloumi pokrój w plastry i przygrilluj na suchej patelni. Ułóż na kaszy.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.