Rozmróź filety z łososia FRoSTY zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie umyj ziemniaki i nakłuj każdego nożem. Ziemniaki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj 2 łyżkami oleju i piecz w nagrzanym piekarniku (kuchenka elektryczna: 220°C/piekarnik konwekcyjny: 200°C) przez 50-60 minut.
W międzyczasie umyj limonkę w gorącej wodzie, drobno zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Oczyść i umyj cukinię oraz pokrój w bardzo cienkie plasterki. W misce połącz plastry cukinii, startą skórkę z limonki, połowę soku z limonki, nasiona sezamu i 1 łyżeczkę soli. Pozostaw na około 30 minut.
Aby zrobić dip umyj miętę, oskub i drobno posiekaj, zostaw część do dekoracji. Wymieszaj jogurt i resztę soku z limonki. Dopraw solą i pieprzem.
Filety z łososia umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem. Obierz i drobno posiekaj ząbek czosnku. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Smaż filety z łososia przez około 4 minuty z każdej strony. W połowie smażenia dodaj czosnek i podsmaż. Dopraw solą i pieprzem.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika. Zrób głębokie nacięcie na środku i delikatnie rozsuń. Rozdrobnij łososia widelcem. Ziemniaki faszerowane sałatką z cukinii, łososiem i dipem jogurtowym. Udekoruj pozostałymi listkami mięty i skórką z limonki.