Przepisy
Jaśminowy ryż z kurczakiem po azjatycku
Przenieś smaki Azji do Swojej kuchni z naszym przepisem na aromatyczny jaśminowy ryż z kurczakiem po azjatycku! Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 360 kcal per porcję
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-po-azjatycku-z-kurczakiem-i-ryz-4-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-po-azjatycku-z-kurczakiem-i-ryz-4-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Warzywa-po-azjatycku-z-kurczakiem-i-ryz-4-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię w stylu azjatyckim FRoSTY
- 250 g
- filetów z kurczaka
- 100 g
- ryżu jaśminowego
- 5
- łyżek sosu sojowego
- 2
- jajka
- przyprawa curry
- sól
- pieprz
- Ugotuj ryż.
- Kurczaka pokrój w grubszą kostkę dodaj 3 łyżki sosu sojowego oraz pieprz i marynuj przez 10 minut.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Do warzyw dodaj zamarynowanego kurczaka i przesmaż.
- Dodaj ugotowany ryż, przypraw solą, pieprzem, curry i sosem sojowym
- Dodaj jajka, energicznie wymieszaj.