Przepisy
Makaron z polędwiczką wieprzową w sosie słodko-kwaśnym
Przygotuj pyszny i łatwy posiłek, sięgając po nasz przepis na makaron z polędwiczką wieprzową w aromatycznym sosie słodko-kwaśnym. Odkryj smak Azji w zaskakująco prostym wydaniu!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Slodko-kwasne-warzywa-azjatyckie_55-4-bez-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Slodko-kwasne-warzywa-azjatyckie_55-4-bez-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Slodko-kwasne-warzywa-azjatyckie_55-4-bez-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię w stylu azjatyckim FRoSTY
- 400 g
- polędwiczki wieprzowej
- 300 g
- ananasa
- 200 g
- przecieru pomidorowego
- 200 g
- makaronu sojowego
- 150 ml
- soku z ananasa
- 6
- łyżek sosu sojowego
- 4
- łyżeczki sezamu
- 3
- łyżki posiekanej dymki
- 3
- łyżki soku z cytryny
- 2
- łyżeczki cukru trzcinowego
- 2
- ząbki czosnku
- 1
- łyżka oleju
- Polędwiczkę pokrój na dość cienkie plasterki, włóż do miski, dodaj posiekany czosnek, dymkę i 3 łyżki sosu sojowego.
- Przecier wymieszaj z sokiem z ananasa i cytryny, resztą sosu sojowego oraz cukrem.
- Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą.
- Na dużej patelni rozgrzej olej, podsmaż krótko polędwiczkę, dodaj warzywa, smaż razem przez 5-6 minut.
- Wlej sos słodko-kwaśny, dodaj kawałki ananasa i makaron, wymieszaj, podgrzej przez chwilę.
- Podziel na porcje, posyp sezamem.