Przepisy
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Delikatny makaron z naszym Szpinakiem w liściach FRoSTY i intensywnie słodkimi suszonymi pomidorami - idealne połączenie smaków, które przeniesie Cię prosto do włoskiej trattorii!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_1424845886_re_Szpinak-liscie_s1133o_poprawka-30-03-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_1424845886_re_Szpinak-liscie_s1133o_poprawka-30-03-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_1424845886_re_Szpinak-liscie_s1133o_poprawka-30-03-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Szpinaku w liściach FRoSTY
- 200 g
- makaronu świderki
- 100 g
- pomidorów suszonych
- 3
- łyżki oliwy z oliwek
- 1
- średnia cebula
- 1
- ząbek czosnku
- oregano
- pieprz
- sól
- pomidory koktajlowe
- parmezan
- Ugotuj makaron.
- Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek.
- Dodaj zamrożony Szpinak w liściach FRoSTY oraz suszone pomidory.
- Po odparowaniu dopraw oregano, solą i pieprzem.
- Dodaj makaron, wymieszaj, udekoruj pomidorami koktajlowymi i parmezanem.