XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Mintaj na risotto ze szparagami

Steki rybne, na risotto z zielonymi szparagami i groszkiem to idealna propozycja na szybką kolację ze znajomymi.

35 minut
porcje: 2
kalorie: 
2510 kJ  /  600 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Steków rybnych FRoSTY
250 g
ryżu arborio
1
duża szalotka
0.5
szklanki białego wytrawnego wina
1 l
bulionu (warzywnego lub mięsnego)
150 g
groszku
1 pęczek
szparagów zielonych
2 łyżki
masła
2 łyżki
oleju
3 łyżki
czubate parmezanu
garść
świeżych listków szpinaku baby
  1. Przygotuj steki według opisu na opakowaniu.
  2. Na dużą patelnię wlej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną szalotkę.
  3. Dodaj ryż, dokładnie wymieszaj. Wlej wino. Zaczekaj, aż płyn odparuje.
  4. Dodaj groszek i pokrojone łodyżki szparagów.
  5. Dolej ½ szklanki ciepłego bulionu, wymieszaj. Gdy ryż wchłonie cały płyn, dolej kolejną porcję bulionu, stale mieszaj. Powtarzaj, aż ryż uzyska kremową konsystencję, nie będzie przy tym rozgotowany (ok. 15-20 min).
  6. Na sam koniec dodaj listki szpinaku.
  7. Zdejmij z ognia, dopraw parmezanem oraz zimnym masłem. Ozdób świeżymi łebkami szparagów.
  8. Gotową rybę podawaj na risotto.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach