Przepisy
Muszelki makaronowe z warzywami i krewetkami
Soczyste krewetki, aromatyczne warzywa i makaron w kremowym sosie - wszystko, czego potrzebujesz do udanej kulinarniej przygody! Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 750 kcal per porcję

- 1
- opakowanie Warzyw na Patelnię Italian Mix FRoSTY
- 300 g
- krewetek
- 200 g
- makaronu muszelki
- 50 ml
- śmietanki 30%
- 20 g
- parmezanu
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- Ugotuj makaron.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
- Dodaj krewetki, przesmaż je i dodaj makaron.
- Dodaj śmietankę i zioła prowansalskie.
- Dopraw solą i pieprzem, posyp parmezanem.