Przepisy
Muszelki makaronowe z warzywami i krewetkami
Soczyste krewetki, aromatyczne warzywa i makaron w kremowym sosie - wszystko, czego potrzebujesz do udanej kulinarniej przygody!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Italian-mix-Muszelki-makaronowe_korekta-2-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Italian-mix-Muszelki-makaronowe_korekta-2-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Italian-mix-Muszelki-makaronowe_korekta-2-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw na Patelnię Italian Mix FRoSTY
- 300 g
- krewetek
- 200 g
- makaronu muszelki
- 50 ml
- śmietanki 30%
- 20 g
- parmezanu
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- Ugotuj makaron.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
- Dodaj krewetki, przesmaż je i dodaj makaron.
- Dodaj śmietankę i zioła prowansalskie.
- Dopraw solą i pieprzem, posyp parmezanem.