XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Pierś kurczaka w kremowym sosie, ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Wyjątkowy smak w prostym przygotowaniu? Spróbuj naszego przepisu na soczystą pierś z kurczaka podanej w delikatnym kremowym sosie, uzupełnionej świeżym szpinakiem i intensywnie słodkimi suszonymi pomidorami!

30 minut
porcje: 3
kalorie: 
7280 kJ  /  1740 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
0.5
opakowania Szpinaku w liściach FRoSTY
20 ml
śmietanki kremówki 30%
8
suszonych pomidorów z oliwy, przekrojonych na pół
4
łyżki oleju rzepakowego
3
filety z piersi kurczaka
2
łyżki mąki krupczatki
1
szalotka
listki świeżej bazylii
sól
pieprz
  1. Posiekaj drobno szalotkę.
  2. Kurczaka dopraw solą i pieprzem, oprósz z obu stron mąką krupczatką.
  3. Na patelnię wlej połowę przygotowanego oleju (ok. 2 łyżki) i obsmaż mięso na dobrze rozgrzanej patelni, aż będzie z obu stron złoto-brązowe. Przełóż mięso na talerz.
  4. Na tę samą patelnię wlej resztę oleju. Zeszklij na nim szalotkę, a następnie dodaj zamrożony Szpinak liściach FRoSTY i smaż kilka minut, aż będzie miękki.
  5. Wlej śmietankę, wymieszaj składniki na patelni, zagotuj.
  6. Do sosu włóż piersi kurczaka, dodaj też suszone pomidory.
  7. Gotuj na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie przesmażone, ale ciągle soczyste. W razie konieczności dopraw sos do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp listkami bazylii.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.