Przepisy
Ryba z pieca z sosem brokułowym z kluskami parmezanowymi
Ryba z pieca z sosem brokułowym w towarzystwie delikatnych klusek z parmezanem, to idealna propozycja na wykwintny obiad.
- 1 op.
- Ryby z pieca brokułowej FRoSTY
- 0.25 szt.
- cytryny
- sól
- pieprz
- 60 g
- mąki pszennej
- 60 g
- sera ricotta
- 60 g
- startego parmezanu
- 1 szt.
- jajko
- 0.5
- łyżeczki soli
- szczypta gałki muszkatołowej
- 100 g
- pomidorków cherry
- garść rukoli
- 1
- łyżka oliwy
- 1
- łyżka gęstego octu balsamicznego
- W misce umieść jajko, ricottę, starty ser, sól, mąkę i gałkę. Wymieszaj dokładnie, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 30 minut.
- Zagotuj wodę ze szczyptą soli.
- Kluski formuj łyżką o brzeg miski, zanurzając ją raz po raz w gorącej wodzie. Kluski wrzucaj na wrzącą wodę i gotuj przez około 3-4 minuty od ich wypłynięcia na powierzchnię.
- Zahartuj kluski w zimnej wodzie i osusz na ręczniku.
- Przygotuj Rybę z pieca zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu.
- Pomidorki przekrój na pół, dodaj garść rukoli i wymieszaj z octem oraz oliwą, dopraw do smaku.
- Gorące kluski ułóż obok upieczonej ryby z pieca w towarzystwie sałatki, całość skrop sokiem z cytryny.