Przepisy
Warzywa z kurczakiem w sosie śmietanowo pomidorowym
Soczysty kurczak w towarzystwie chrupiących warzyw zanurzonych w kremowym sosie pomidorowym- to musi się udać!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/S1211O-Warzywa-z-koperkiem-i-pietruszka-z-kurczakiem-w-sosie-smietankowo-pomidorowym-4-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/S1211O-Warzywa-z-koperkiem-i-pietruszka-z-kurczakiem-w-sosie-smietankowo-pomidorowym-4-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/S1211O-Warzywa-z-koperkiem-i-pietruszka-z-kurczakiem-w-sosie-smietankowo-pomidorowym-4-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię z Koperkiem i pietruszką FRoSTY
- 250 ml
- passaty
- 200 g
- filetów z kurczaka
- 150 ml
- śmietanki 30%
- sól
- pieprz
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć zamrożone warzywa i podgrzewaj na średnim ogniu przez 7 minut.
- Dodaj pokrojonego w paski kurczaka i przesmaż.
- Zalej całość śmietanką, dodaj passatę pomidorową i odparuj.
- Wymieszaj, dodaj sól i pieprz.