Przepisy
Warzywna tortilla z ryżem i kolendrą
Szybka i smaczna wege podróż do świata meksykańskiej kuchni? Warzywna tortilla z ryżem! Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 750 kcal per porcję

- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Mexican Style Mix FRoSTY
- 250 g
- pomidorów w puszce
- 100
- ryżu długoziarnistego
- 2
- tortille
- 40 g
- parmezanu
- 2
- łyżki koncentratu pomidorowego
- 1
- papryczka chili
- pęczek kolendry
- sól
- Ugotuj ryż.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
- Dodaj pomidory i odparuj.
- Dodaj koncentrat pomidorowy, ryż, posiekaną kolendrę i papryczkę chili.
- Całość dopraw solą i dodaj starty ser.
- Warzywa przełóż na tortillę, zwiń.