Przepisy
Warzywna tortilla z ryżem i kolendrą
Szybka i smaczna wege podróż do świata meksykańskiej kuchni? Warzywna tortilla z ryżem!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/tortilla-mexican-mix-5-of-11-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/tortilla-mexican-mix-5-of-11-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/tortilla-mexican-mix-5-of-11-816x944.jpg 816w)
30 minut
porcje:
2
kalorie:
6276 kJ /
1500 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Mexican Style Mix FRoSTY
- 250 g
- pomidorów w puszce
- 100
- ryżu długoziarnistego
- 40 g
- parmezanu
- 2
- tortille
- 2
- łyżki koncentratu pomidorowego
- 1
- papryczka chili
- pęczek kolendry
- sól
- Ugotuj ryż.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
- Dodaj pomidory i odparuj.
- Dodaj koncentrat pomidorowy, ryż, posiekaną kolendrę i papryczkę chili.
- Całość dopraw solą i dodaj starty ser.
- Warzywa przełóż na tortillę, zwiń.
Komentarze