Warzywa na patelnię - Z koperkiem i pietruszką

Nasz prosty przepis na zapiekankę z chorizo i fetą to idealne połączenie intensywnego smaku chorizo z kremowym, delikatnym serem feta. Zapiekanka z chorizo to niezwykle sycące danie, które z pewnością przypadnie Ci do gustu!
1. Chorizo obierz z osłonki, potnij na plasterki. Przesmaż na łyżce oliwy razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Kiedy cebulka się zeszkli, wrzuć Warzywa na patelnię z koperkiem i pietruszką.
2. Smaż razem przez 5 minut, dodaj opłukaną z zalewy ciecierzycę. Wymieszaj, zdejmij z palnika.
3. Przygotuj 4 naczynia do zapiekania. Rozgrzej piekarnik do 200°C, włącz funkcję grill.
4. Warzywa z chorizo i ciecierzycą przełóż do naczyń, dodaj po plasterku fety. Skrop resztą oliwy, posyp oregano. Zapiekaj przez 5 minut. Przed podaniem możesz oprószyć pieprzem.