Przepisy
Zapiekanka z chorizo i fetą
Nasz prosty przepis na zapiekankę z chorizo i fetą to idealne połączenie intensywnego smaku chorizo z kremowym, delikatnym serem feta. To sycące danie z pewnością ożywi Twój posiłek!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Koperek-i-pietruszka-chorizo-9-16-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Koperek-i-pietruszka-chorizo-9-16-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Koperek-i-pietruszka-chorizo-9-16-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię z koperkiem i pietruszką FRoSTY
- 400 g
- gotowanej ciecierzycy (ze słoika)
- 160 g
- pikantnego chorizo
- 150 g
- fety
- 2
- ząbki czosnku
- 2
- łyżki oliwy
- 1
- cebula
- suszone oregano
1. Chorizo obierz z osłonki, potnij na plasterki. Przesmaż na łyżce oliwy razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Kiedy cebulka się zeszkli, wrzuć Warzywa na patelnię z koperkiem i pietruszką.
2. Smaż razem przez 5 minut, dodaj opłukaną z zalewy ciecierzycę. Wymieszaj, zdejmij z palnika.
3. Przygotuj 4 naczynia do zapiekania. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, włącz funkcję grill.
4. Warzywa z chorizo i ciecierzycą przełóż do naczyń, dodaj po plasterku fety. Skrop resztą oliwy, posyp oregano. Zapiekaj przez 5 minut. Przed podaniem możesz oprószyć pieprzem.