XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Zapiekanka z chorizo i fetą

Nasz prosty przepis na zapiekankę z chorizo i fetą to idealne połączenie intensywnego smaku chorizo z kremowym, delikatnym serem feta. To sycące danie z pewnością ożywi Twój posiłek!

25 minut
porcje: 4
kalorie: 
10041 kJ  /  2400 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię z koperkiem i pietruszką FRoSTY
400 g
gotowanej ciecierzycy (ze słoika)
160 g
pikantnego chorizo
150 g
fety
2
ząbki czosnku
2
łyżki oliwy
1
cebula
suszone oregano

1. Chorizo obierz z osłonki, potnij na plasterki. Przesmaż na łyżce oliwy razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Kiedy cebulka się zeszkli, wrzuć Warzywa na patelnię z koperkiem i pietruszką.

2. Smaż razem przez 5 minut, dodaj opłukaną z zalewy ciecierzycę. Wymieszaj, zdejmij z palnika.

3. Przygotuj 4 naczynia do zapiekania. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, włącz funkcję grill.

4. Warzywa z chorizo i ciecierzycą przełóż do naczyń, dodaj po plasterku fety. Skrop resztą oliwy, posyp oregano. Zapiekaj przez 5 minut. Przed podaniem możesz oprószyć pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.