Przepisy
Zapiekanka z ryżem i szpinakiem
Ciesz się smakiem wyśmienitej zapiekanki z soczystym szpinakiem i delikatnym ryżem, która dostarczy Ci wygodny i smaczny posiłek w jednym - bez trudu i zawsze smacznie.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_1570794850_re_Szpinak-smietankowy-kartonik-s1139o-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_1570794850_re_Szpinak-smietankowy-kartonik-s1139o-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/shutterstock_1570794850_re_Szpinak-smietankowy-kartonik-s1139o-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Szpinaku z sosem śmietankowym FRoSTY
- 300 g
- ryżu Basmati
- 100 g
- sera gouda
- 50 g
- suszonych pomidorów
- 3
- łyżki oliwy z oliwek
- 2
- ząbki czosnku
- 1
- średnia cebula
- garść świeżej bazylii
- Ugotuj ryż.
- Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzuć pokrojoną cebulę i posiekany czosnek.
- Dodaj zamrożony Szpinak z sosem śmietankowym FRoSTY i poczekaj aż, odparuje.
- Dodaj posiekaną bazylię, suszone pomidory i ryż, wymieszaj.
- Przełóż całość do naczynia żaroodpornego, górę posyp startym serem.
- Piecz w piekarniku w 180*C przez 12-14 minut.