Przepisy
Ciasteczka z truskawkami
Delikatne ciasteczka w kształcie serca, z soczystymi truskawki i puszystym kremem- miłość na talerzu!
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/07/Frosta_ciasto_francuskie_ciastka_serca_057_1800pix-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/07/Frosta_ciasto_francuskie_ciastka_serca_057_1800pix-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/07/Frosta_ciasto_francuskie_ciastka_serca_057_1800pix-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie ciasta francuskiego FRoSTY
- 250 g
- serka mascarpone
- 200 g
- truskawek
- 200 ml
- śmietanki kremówki 30%
- 50 g
- cukru pudru
- 1
- łyżeczka cukru z wanilią
- 1
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- gałązki mięty do dekoracji
- Ciasto wyjmij z opakowania i zostaw na 10 minut.
- Z każdego płata wytnij foremką dwa serca. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
- W każdym ciastku, w górnej warstwie, natnij koło o średnicy około 5 cm. Nakłuj kółko widelcem.
- Piecz przez 20 minut w 220°C. Kółka w ciastkach dociśnij widelcem do ich środka. Wyłóż ciastka na kratkę, do ostygnięcia
- Przygotuj krem: Ubijaj mascarpone, kremówkę i cukier, aż masa będzie puszysta. Wnętrze każdego serca wypełnij kremem.
- Na kremie ułóż pokrojone w ćwiartki truskawki. Udekoruj listkami mięty.