Ciasto francuskie

Sześć rozwałkowanych porcji ciasta, z mąki pszennej, wody, masła i soli.

  • Czas przygotowania ok. 12 min
  • Wielkość opakowania 450 g
i Dowiedz się, czym jest ślad węglowy i jak we FRoŚCIE redukujemy emisję CO2. Dbamy o redukcję CO2 x

Ślad węglowy

ca. 794g
CO2 / 100g

Wszystkie składniki

  • mąka PSZENNA
  • MASŁO
  • woda
  • sól
  • kalorie
    1412 kJ / 337 kcal
  • tłuszcz
    17 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    11,4 g
  • węglowodany
    39,3 g
  • - w tym cukry
    0,7 g
  • białko
    5,9 g
  • sól
    0,7 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

w piekarniku

Czas przygotowania: ok. 12 min

Porcję ciasta wyjmij do rozmrożenia (około 10 minut). Nagrzej piekarnik do 210ºC. Formuj i nadziewaj jeszcze chłodne ciasto. Przygotowane ciasto ułóż na zimnej blasze na papierze do pieczenia (nie polecamy folii aluminiowej). Piecz przez 12 minut – ciasto bez nadzienia, 20 minut – ciasto z nadzieniem, 30 minut – duże ciasto z nadzieniem np. rolada, strudel.

Skąd pochodzą składniki?

Najnowsze uwagi
Zobacz wszystkie oceny

Ocena Ciasto francuskie

Oceny (6)


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Ocen *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach