XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Mini jagodzianki

Skosztuj wyjątkowych jagodzianek - puszyste, pachnące ciasto wypełnione soczystymi jagodami, które dostarczą niezapomnianego smaku!

40 minut
porcje: 24
kalorie: 
10644 kJ  /  2544 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
Składniki na 24 mini jagodzianki
1
opakowanie ciasta francuskiego FRoSTY
60 g
cukru trzcinowego
20 g
świeżych jagód
15 g
skrobi ziemniaczanej
1
jajko
1
łyżka mleka zwykłego lub roślinnego
  1. Ciasto wyjmij z opakowania i zostaw na 10 minut.
  2. Płaty ciasta przekrój na 4 prostokąty (ok. 5 x 10 cm).
  3. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj jajkiem rozkłóconym z mlekiem.
  4. Natnij każdy prostokąt wzdłuż, tylko do połowy, cztery razy.  Posyp nienacięte fragmenty ciasta cukrem.
  5. Jagody wymieszaj z 30g cukru mąką i wyłóż po 1 łyżce na części ciastka bez nacięć.
  6. Złóż prostokąty na pół, przykrywając jagody naciętymi fragmentami ciasta. Przyciśnij brzegi ciasta i sprawdź, czy są dobrze sklejone.
  7. Posmaruj ciastka pozostałym jajkiem i posyp je resztą cukru.
  8. Piecz przez 20 minut w 210°C, z termoobiegiem. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.

 

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.