XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Mini kremówki

Mini kremówki to wyjątkowe, małe desery, które skradną serca wszystkich miłośników słodkości. Niezależnie od okazji, ten przepis doda uroku i smaku na Twoim stole!

20 minut
porcje: 14
kalorie: 
15991 kJ  /  3822 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
110 g
cuktu
50 ml
mleka
20 g
malin
10 g
miękkiego masła
3
żółtka
1
jajko
1 g
mąki pszennej
1
łyżeczka ekstraktu wanilinowego
  • Wyjmij ciasto francuskie FRoSTY z zamrażarki i zostaw na 10 minut.
  • Arkusze ciasta pokrój na 4 części. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 210 stopni. Posmaruj ciasto rozkłóconym jajkiem i piecz 12-15 minut, do zrumienienia.
  • W naczyniu dokładnie wymieszaj 100 ml mleka, 3 żółtka, mąkę, cukier i ekstrakt waniliowy.
  • W rondelku zagotuj 400 ml mleka i wlej mieszankę ciągle mieszając, gotując na małym ogniu 2-3 minuty do zgęstnienia. Nie przerywaj mieszania. Zdejmij z ognia i ostudź.
  • Masło ubij na puszyste, dodaj stopniowo do wystudzonej masy mlecznej i wymiksuj. Wykładamy na prostokącik ciasta francuskiego, nakładamy maliny i przykrywamy drugim prostokątem.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.