XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Muffinki szpinakowe

Ciesz się smakiem naszym muffinek szpinakowych- połączenie puszystego ciasta z intensywnym zielonym akcentem szpinaku, które dodadzą koloru i niepowtarzalnego smaku Twoim deserom! Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 350 kcal per porcję

porcje: 10
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Szpinaku w liściach FRoSTY
3
jajka
160 ml
oleju rzepakowego
2
łyżeczki soku z cytryny
220 g
cukru
320 g
mąki pszennej
2
łyżeczki proszku do pieczenia
0.25
łyżeczki sody
0.25
łyżeczki soli
1
łyżeczka cukru waniliowego
  1. Szpinak w liściach FRoSTY rozmroź, odciśnij z nadmiaru płynu i zmiksuj (blenderem ręcznym) z jajkami na jednolitą masę.
  2. Dolej olej oraz sok z cytryny. Wymieszaj.
  3. Dodaj cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dokładnie połącz (mikserem lub wymieszaj silikonową łopatką).
  4. Ciasto przełóż do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffinki.
  5. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach