Przepisy

Hot dogi z paluszkami rybnymi, colesławem i sosem chrzanowym

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 403 kcal / porcja

porcje: 5
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie paluszków rybnych FRoSTA (10 szt.)
5
bułek do hot dogów
posiekana natka pietruszki
Colesław:
200 g
czerwonej kapusty
1
marchewka
50 g
majonezu
15 g
cukru
20 g
suszonej żurawiny
sól i pieprz do smaku
Sos:
100 g
gęstego jogurtu naturalnego
20 g
chrzanu
sól i pieprz do smaku

1. Przygotować colesław: kapustę posiekać, zetrzeć marchewkę, dodać żurawinę, majonez, wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

2. Jogurt wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem.

3. Paluszki rybne upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pod koniec pieczenia można na chwilę do piekarnika włożyć bułki do hot dogów.

4. Złożyć hot dogi: przekrojone bułki posmarować sosem, włożyć po łyżce colesława i po dwa paluszki rybne. Posypać natką pietruszki.

0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach