- 1
- opakowanie paluszków rybnych FRoSTA (10 szt.)
- 5
- bułek do hot dogów
- posiekana natka pietruszki
- 200 g
- czerwonej kapusty
- 1
- marchewka
- 50 g
- majonezu
- 15 g
- cukru
- 20 g
- suszonej żurawiny
- sól i pieprz do smaku
- 100 g
- gęstego jogurtu naturalnego
- 20 g
- chrzanu
- sól i pieprz do smaku
1. Przygotować colesław: kapustę posiekać, zetrzeć marchewkę, dodać żurawinę, majonez, wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
2. Jogurt wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem.
3. Paluszki rybne upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pod koniec pieczenia można na chwilę do piekarnika włożyć bułki do hot dogów.
4. Złożyć hot dogi: przekrojone bułki posmarować sosem, włożyć po łyżce colesława i po dwa paluszki rybne. Posypać natką pietruszki.