XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Letnia sałatka ziemniaczana z włoskimi warzywami i dressingiem jogurtowym

Stwórz super smaczną, łatwą do przygotowania sałatkę ziemniaczaną z naszymi Warzywami na patelnię Italian Mix FRoSTY, kuchnią włoską, ziemniakami i kilkoma innymi składnikami.

20 minut
porcje: 4
kalorie: 
6527 kJ  /  1560 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię Italian Mix FRoSTY
4
łyżki Pietruszki FRoSTY
800 g
ziemniaków
250 g
jogurtu greckiego
200 g
pomidorków koktajlowych
50 g
rukoli
2
łyżki oleju
1
ząbek czosnku
1
łyżka płynnego miodu
sól
pieprz
starta skórka z połówki cytryny
  1. Ziemniaki umyj i ugotuj osolonej wodzie przez około 20 minut. W tym czasie na patelni na dużym ogniu podgrzej Warzywa na patelnię Italian Mix. Następnie gotuj na średnim ogniu przez 10-12 minut, często mieszając.
  2. W międzyczasie zrób dressing. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Dodaj jogurt, natkę pietruszki FRoSTA, miód, skórkę z cytryny, sól oraz pieprz, dopraw do smaku.
  3. Oczyść i umyj rukolę. Umyj i przekrój na pół pomidorki koktajlowe. Odcedź i ostudź ziemniaki. Umieść ziemniaki, warzywa i pomidory w misce. Dodaj dressing i wszystko wymieszać. Dopraw solą i pieprzem. Posyp rukolą i podaj.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach