Przepisy
Sałatka z pomidorów z burratą i włoskimi warzywami
20 minut
porcje:
4
kalorie:
1711 kJ /
409 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 2 opakowania
- Warzyw na patelnię Italian mix FRoSTY
- 1
- szalotka
- 6 łyżek
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka
- białego octu balsamicznego
- sól
- 10 listków
- bazylii
- 2
- burraty
- Oczyść i umyj pomidory, a następnie przekrój je na pół lub ćwiartki. Obierz szalotkę i pokrój ją w cienkie krążki. Wymieszaj je z 2 łyżkami oliwy z oliwek i octem balsamicznym, dopraw solą i pieprzem.
- Umyj i osusz liście bazylii, odcedź burratę.
- Przygotuj warzywa na patelnię zgodnie z opisem na opakowaniu z pozostałym olejem.
- Podziel warzywa na 4 talerze i przykryj sałatką pomidorową. Przekrój kulki burraty na pół i przykryj każdą porcję połową burraty i listkami bazylii.
Komentarze