XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Warzywa z grzankami czosnkowymi

Prosta, ale smakowita przekąska na wieczór ze znajomymi? Chrupiące warzywa z aromatycznymi grzankami czosnkowymi, idealnie nadają się do wspólnego cieszenia się chwilą!

25 minut
porcje: 4
kalorie: 
4184 kJ  /  1000 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię z bazylią i oregano FRoSTY
300 ml
passaty
20 g
parmezanu
2
ząbki czosnku
1
bagietka
oliwa z oliwek
sól
pieprz
  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
  2. Dodaj passatę pomidorową, tak otrzymaną salsę dopraw solą i pieprzem.
  3. Bagietki pokrój w 1,5 cm kromki.
  4. Na każdej kromce rozetrzyj odrobinę czosnku, polej oliwą z oliwek i posyp serem.
  5. Piecz w piekarniku przez 2-3 minuty 180*C.
  6. Grzanki podaj z przygotowaną wcześniej salsą warzywną.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.