Przepisy
Penne z pesto i warzywami
Pyszne penne z chrupiącymi warzywami i aromatycznym pesto. Spróbuj włoskiego przepisu na penne z warzywami.
- 1
- opakowanie Warzyw Italian mix FRoSTA
- 1
- pęczek natki pietruszki
- 0.5
- sok z cytryny
- 1
- ząbek czosnku
- 0.25 ml
- oliwy z oliwek
- 20 g
- parmezanu
- 2 łyżki
- uprażonego słonecznika
- sól
- pieprz
- 200 g
- ugotowanego penne
- Natkę pietruszki blendujemy z czosnkiem, sokiem z cytryny, parmezanem, słonecznikiem, oliwą, solą i pieprzem. Możemy też wykorzystać gotowe pesto.
- Warzywa przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
- Dodajemy na patelnię pesto i ugotowany makaron, mieszamy.