XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Spring rollsy z Mexican Chickenem

Odkryj smakowite połączenie kuchni azjatyckiej i meksykańskiej z naszymi Spring rollami z Mexican Chicken!

25 minut
porcje: 6
kalorie: 
6677 kJ  /  1596 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
1
łyżka oleju rzepakowego
0.5
papryki żółtej
0.5
papryki czerwonej
kilka liści sałaty masłowej
szczypior
kilka arkuszy papieru ryżowego
Sos:
160 g
cukru
100 ml
octu ryżowego
1
łyżka mąki ziemniaczanej + 150 ml wody
1
ząbek czosnku
0.5
papryczki chilli
sól do smaku
  1. Przygotuj sos: posiekaj drobno papryczkę chili, czosnek przeciśnij przez praskę. Do garnka wlej ocet, dodaj cukier, papryczkę chilli i czosnek i zagotuj wszystkie składniki. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z wodą i wlej do sosu, stale mieszając, aż zgęstnieje. Dopraw solą i zostaw do wystudzenia.
  2. Na patelni rozgrzej olej i usmaż Mexican Chicken według instrukcji na opakowaniu.
  3. Warzywa pokrój w paski.
  4. Złóż spring rollsy: namaczaj pojedyncze arkusze papieru ryżowego, nakładaj po listku sałaty, po kawałku papryki żółtej i czerwonej i szczypior i po 2 łyżki Mexican Chicken. Załóż boki arkusza do środka i zwiń w ścisłe rulony.
  5. Podawaj z sosem chilli.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach